Vår-status

Grønmo Golfklubbs Vår-status 2018

Det er i skrivende stund tirsdag 24. april, og her kan du lese om status på noen av klubbens avdelinger og kommende prosjekter.

 

Banen

Vi får stadig spørsmål fra medlemmene våre og gjester om hvordan det ligger an med baneåpningen i år. Det er en interesse som vi setter veldig stor pris på, ikke minst gleder oss over. Selv om så å si all snø er borte fra kritiske steder på banen, og ellers i Oslo-omegn, så er lett å glemme hvor lang, kald og snø-tung vinter vi har hatt.

Bane-teamet ledet av Allan jobber på spreng for å klargjøre banen, og gjør fortløpende vurderinger på banens tilstand. Det mest usikre vi vet om er været, noe som fortsatt er utenfor vår kontroll. Det er ønskelig med en stabil nattetemperatur på minimum +8 grader for å sikre vekst i gresset, og hver natt med lavere temperaturer bremser åpningen av banen. Det både sås, toppdresses og luftes for å få fart på greenene våre.

For de som husker så langt tilbake som 2. 3. og 4. mai i fjor (2017), så kom det et snøfall på 15cm som gjorde at banen måtte stenge i 3 dager, noe som selvfølgelig gjorde at banen trengte enda lenger tid på å komme seg. Det var da takket være det fantastiske Bane-teamet vårt at banen kunne beskrives med de beste forholdene vi noensinne har hatt, og det er den tilstanden vi ønsker å levere i år også.

Vi oppfordrer derfor våre medlemmer til å følge videre med på hjemmesiden vår, Facebook, Instagram og meld dere gjerne på vårt nyhetsbrev ved å legge inn e-postadressen deres noe lenger ned på forsiden av hjemmesiden. Følg og gjerne med på været her https://www.yr.no/place/Norway/Oslo/Oslo/Gr%C3%B8nmo~2864449/ og legg merke til nattetemperaturen slik at dere får et bilde av status her ute. Allan og teamet vil fortsette å legge ut statusbilder på vår Facebook-side og shopen vil fortsette med oppdateringer på vår Instagram-konto.

Status per 24. april er; Alle hull bærer preg av en tøff vinter på grunn av at vinteren har vart 2 måneder lenger enn normalt. Det positive er at vi ikke har hatt isbrann og at alle greenene har klart seg. Tee-steder og fairways er spillbare, men det er en god stund til greenene er det. Det fortsatt tele i teene på hull 4, og green 5 per 23. april. Det mangler sand i bunker på hullene 7 og 8, men de vil bli fylt før banen åpner. Det er tegn til vekst i alle greener, men det er umulig å sette en helt konkret dato for åpning. Vi vil derfor komme tilbake med en oppdatering på banens tilstand tidlig neste uke.

 

Drivingrangen

Noe mer positive nyheter da det gjelder rangen vår. Vi vil forsøke å åpne til helgen (28. april) så lenge vi kan kjøre plukke-bilen for å samle ballene igjen. Så fort vi har tatt en beslutning på åpning av rangen vil det selvfølgelig bli lagt delt i alle våre kanaler.

Forøvrig er det noen prosjekter som pågår på rangen;

 • Onsdag 25. april rives det gamle rangehuset, som da skal erstattes av et nytt bygg som skal skulle stå i enda flere år ved behov. Det nye huset vil huse kølleverksted, kontorer/møterom for proene våre, samt lagring av treningsutstyr for bruk på kurs/instruksjon.
 • Ny ballmaskin med dobbel kapasitet fra tidligere er på plass og klargjøres i løpet av uken. Det eneste som mangler her er nye rangeballer som er bestilt. 24000 nye Callaway rangeballer (av samme type som tidligere) er på vei, og vi håper de ankommer neste uke. Vi minner om at all fjerning av rangeballer fra rangens område, og bruk av rangeballer på banen er strengt forbudt og vil bli politianmeldt når det blir oppdaget.
 • Undervisning- og custom fitting rom blir bygd på range i mai. De to innerste mattene under taket på rangen vil bli bygd inn for at pro’ene våre kan holde privat instruksjon og vi kan gi bedre custom fitting tilbud til våre kunder.
 • Nye targets (mål) blir plassert ut på rangen i løpet av mai og vil forhåpentligvis gi alle en mer produktiv treningsøkt når det er klart.
 • Nybetalingsmetode på range vil snart være oppe å gå. Vi har nå valgt å ta bort kortbetalingssystemet, og er i ferd med å erstatte det med betalings-appen eeZee Pay. Så sørg for å laste ned denne appen så fort som mulig. Vi vil fortsatt bruke Solo-kort og polletter som normalt.

 

Butikken

Shopen har vært i drift i hele vinter, men med begrenset utvalg og åpningstider. Fra og med 23. april har shopen følgende åpningstider; hverdager 10-18, og helg 9-16. Når banen åpner vil vi ha normale åpningstider igjen. Vi har nå så og si alle varer på plass, og er klare for å dekke alles behov. Så fort rangen er klar vil vi og tilby custom fitting fra alle våre leverandører ved bruk av Trackman og over 10 års erfaring fra tilpassing av utstyr til nybegynnere, helt opp til europatour nivå. Produktnyheter og annen info deles kontinuerlig på Facebook, Instagram og hjemmesiden, så følg med. Av nyheter for 2018 så kan vi nevne følgende;

 • Puma klær og sko, til dame og herre.
 • Daily klær til dame.
 • We Norwegians klær til herre.
 • Cleveland køller til alle nivåer, samt demo-utstyr.
 • Mizuno demo-utstyr
 • Nye Titleist Vokey wedger
 • Nye Scotty Cameron Select puttere
 • Nye Callaway Rogue serien
 • Nye TaylorMade M3/M4 serien
 • Nye PING G400 serien
 • Mange nye Grønmo logo-produkter.

Vi gleder oss til å se dere på Grønmo!

 

Dugnad 2018

Årets medlemsdugnaden vil bli avholdt lørdag 5. mai fra 09:00 til 12:00. Vi trenger hjelp til litt forefallent arbeid og mindre arbeid med klargjøring av banen. Det blir en enkel servering ,og sosialt samvær når vi runder av dugnaden kl. 12:00.

De som deltar på dugnaden får ikke bare sin dugnadsavgiften på 100 kr tilbake, men også anledningen til å spille banen søndag 6.5 fra kl 1000. Vel å merke kan vi ikke love akkurat nå at det blir sommergreener på alle hull den dagen. Det er fint hvis alle som skal hjelpe til på duganden tar med seg rake eller annet mindre hageutstyr de har tilgjengelig . Siden det blir litt matservering hadde det vært fint om du sender en mail til om har tenkt til å delta.

 

Vennlig hilsen alle oss på Grønmo Golfklubb!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
×