Banestenging høsten 2015

Det nærmer seg umiskjennelig den tiden på året hvor golfsesongen her hjemme går mot slutten.

Også i år har vi hatt fantastiske forhold på banen. Banemannskapet med banesjef Allan Ferm i spissen legger ned mye arbeid både før, under og etter sesongen for at banen skal holde den kvalitet vi er blitt vant til. Grønmo er en bane med mye trafikk, og snart er det den tiden hvor gresset må få hvile og herdes litt før frosten tar tak slik at energilagrene fylles godt opp.

Vår banesjef Allan har nå satt 18. oktober som foreløpig dato for stenging av banen, men blir det tele i bakken før det må vi stenge tidligere.

Det hyppigst stilte spørsmålet på denne tiden av året er når stenger banen og hvorfor. Det korte svaret på hvorfor er at vi ønsker at våre medlemmer, gjester og samarbeidspartnere skal få en god banekvalitet også til våren. Banemannskapet må derfor rekke å utføre en rekke forebyggende tiltak og arbeid for å sikre en god overvintring for banen. Når vinteren setter ordentlig inn kan det være for sent å gjøre dette arbeidet, og derfor er det veldig viktig at vi klarer å være i forkant. Det er selvfølgelig vanskelig å spå når vinteren er her, men etter mange års erfaring kjenner banemannskapet vårt forholdene og klimaet på banen godt og kan komme med en kvalifisert gjetning.

Noe av arbeidet som skal utføres:

  • Forebyggende bekjemping av sopp;
  • lufting av teesteder, greener og fairway;
  • tømme vanningsanlegg og ta inn alt av baneutstyr;
  • løvblåsing og inngjerding av greener.

I tillegg jobber vi nå med å skifte ut sand i en del bunkere og drenering ute på banen, denne uken har vi blant annet drenert foran greenen på hull 4.

Endelig dato for stenging av banen blir offentliggjort på hjemmesiden og Facebook så fort den er bestemt, følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
×