BUNKER SKAL RAKES ETTER BRUK!

INNLEGG FRA GRØMMO GOLFKLUBB MEDLEM OM BUNKER BRUK.

«Med fare for å oppleves som pirkete og surmaget må jeg ta opp tilstanden jeg opplever med fotspor i mange bunkere på Grønmo. Det hadde vært greit om det hadde oppstått en sjelden gang, men dette er et fenomen som er vedvarende og i løpet av en dag finnes i bunkerne på mange hull. Tidvis ser det ut som det har vært rave-party når det er flere som velger ikke rake. Å finne ballen i et fotspor eller slagmerke er ikke bare irriterende, det kan også ødelegge en god score.

Bildet viser en fairwaybunker på hull 6 lørdag 04.05.24. Da ligger det ikke mindre enn 3 raker i bunkeren. Jeg sliter med å forstå at årsaken er noe annet enn «å gi faan», eller manglende kunnskap om etikette. For ordens skyld var det mange andre bunkere hvor rakene hadde pause denne dagen.

Å ikke rake etter seg i bunkeren strider mot punkt 10 i Regler og etikette for spill på Grønmo Golfklubb 2024. Tilsvarende etikette gjelder også på alle andre baner i verden. Jeg har besøkt mer enn 150 baner utenfor Norge, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har sett tilsvarende noe annet sted.

Hvordan dette skal løses har jeg ikke et godt svar på, men på andre baner har jeg sett skilt ved bunker, som er en mulig løsning. Det bør kanskje poengteres overfor nye spillere, spillere og gjestespillere før de går ut, for jeg har vanskeligheter med å se at erfarne klubbmedlemmer er synderne. Kanskje bør erfarne spillere følge med spille partnere som ikke har spilt så lenge og vennlig forklare hvordan etiketten fungerer? Enten det er raking i bunker, reparere nedslagsmerker eller fylle hull etter divot. Kanskje dette også bør poengteres tydeligere under kurs for nybegynnere.

Når jeg først er ute og sprer eder og galle må jeg også rose klubben for tiltakene med å reparere divots på fairway. Divot Posene håper jeg etter hvert blir tatt enda mer i bruk når medlemmer og gjestespillere får det som vane. Tross alt vil pleie av bunkere, fairways og greener gi oss en bedre tilstand på banen til glede for alle.»

Innsenderen av dette meget bra innlegg ønsker å være anonym. Innlegget er ikke redigert av klubben og offentliggjørelsen skjer med tillatelse fra innsender.